En logeaften

Body

Vores logeaften begynder i ”Havestuerne”, hvor søstrene mødes og får en forfriskning og måske en sandwich. Søstrene kommer typisk mellem klokken 17.00 og 18.15. Selve logemødet begynder klokken 18.30 i logesalen. Mødet, som ledes af logens overmester har en særlig dagsorden, som er ens for alle loger i landet. Denne dagsorden har et etisk indhold af forskellig art, for eksempel kan der være indlæg af ordenssøskende eller foredrag af eksterne foredragsholdere.


Ved særlige lejligheder har vi besøg af andre loger, ligesom vi også selv går på besøg i andre loger.


Efter hvert møde har vi et selskabeligt samvær, hvor logens søstre samles og hygger sig i vores selskabslokaler. Dette foregår i en lidt mere fri tone end i logesalen. Ved det selskabelige samvær serveres et let traktement, som søstrene selv betaler. Sang og musik er også en vigtig del af alle logeaftener, og ved festlige lejligheder bliver de holdt taler ved det selskabelige.


Den selskabelige del af en logeaften er vigtig, da det er her, søstrene lærer hinanden bedre at kende, og kimen bliver lagt til livslange venskaber. Logeaftenen slutter cirka klokken 22.00.


Til logemøderne er alle klædt ensartet på:

Ved almindelige logemøder er påklædningen kort sort kjole/nederdel og bluse, sorte sko, sorte strømper og sort taske.


Ved festlige lejligheder er påklædningen lang sort kjole/nederdel og bluse, sorte sko, sorte strømper, sort taske og hvide handsker.